Běžecká doba bronzová

Milan KůtekAktuality, Tělesná výchova

I letos jsme se účastnili školních běžeckých závodů  A opět to cinklo – dokonce několikrát!

Jsem velmi rád, že náročné studium na gymnáziu nebere našim studentům chuť sportovat a soutěžit. Potvrdili to i v závodech základních a středních škol v přespolním běhu, která se konaly v Chebu a v Sokolově. Celkem jsme v těchto kláních dokázali pro naši školu vybojovat čtyři týmové medaile, a to všechny z bronzu.

Lépe si z našich družstev vedli „velcí“, tedy dívky a chlapci z vyššího gymnázia. Svá třetí místa totiž obsadili ve velmi těžké konkurenci nejlepších středních škol v Karlovarském kraji. A krajský bronz, to už něco znamená!

Tým dívek (zleva): Christina Patočková (5.A), Emilie Bendová (7.A), Kateřina Čadová (6.A), Andrea Fryšová (7.A), Žaneta Fryšová (5.A), Linda Ubryová (8.B)

Tým chlapců (zleva): Václav Ježek (5.A), Jakub Havránek (8.B), Michael Kovařík (3.E), Jan Zůna (6.B), Filip Bruckner (6.A), Patrik Němec (4.E)

Bronzovou nadílku dále rozšířili naši „malí“, konkrétně běžkyně a běžci z nižšího gymnázia v okrskovém kole základních škol. Děvčata ve IV. kategorii (starší žákyně) běžela ve složení Sofie Bohuslavová (3.A), Kateřina Kufnerová (3.A), Ester Kovaříková (4.A), Kristýna Rambousková (4.A) a Eliška Zůnová (4.B). Tým chlapců ve III. kategorii (mladší žáci) tvořili: Milan Homolka (2.A), Matyáš Braun (2.A), Kryštof Koudelka (2.A), Denis Dudr (2.A), Peter Zajac (1.A) a Jakub Ďurica (2.B).

Statečné výkony podali i naši chlapci ve IV. kategorii (starší žáci) a dívky ve III. kategorii (mladší žákyně), shodně však skončili na smolném 4. místě. Nevadí. Lepší „bramborové“ medaile, než žádné. Lepší sportovní snažení, než žádné.

Běhejte taky a studium vám půjde líp!

Mgr. Milan Kůtek

P.S.: Poděkování za výkony a ochotu reprezentovat Gymnázium Cheb patří nejen všem našim běžkyním a běžcům, ale také trenérům chebských sportovních klubů, v nichž se někteří naši reprezentanti připravují.