Tělocvičny Gymnázia Cheb opět v provozu

Jan ŽídekAktuality, Tělesná výchova

Po tříměsíční rekonstrukci podlah v obou tělocvičnách Gymnázia Cheb mohou od pondělí 30. 10. 2017  začít využívat tato zařízení jak žáci školy při hodinách tělesné výchovy, tak v době po vyučování sportovci v rámci nájemních vztahů.

Předcházející původní palubovka, která byla v provozu od roku 1994, již dosluhovala. Na mnoha místech byly podélné praskliny prken, která byla již po dvojím broušení byla silná jen cca 19 mm. Byly zřetelné i díry v palubovce způsobené většinou pády nějakého železného prvku.

Velmi kvalitní práci při rekonstrukci podlah odvedla firma Podlahářství Voborník, která zvolila moderní technologii a inovativní vzhled podlah v malé i velké tělocvičně. Na starou palubovku, která byla přebroušena, byly nalepeny lamely z tvrdého dřeva. Následně po přebroušení podlah byly lamely přelakovány kvalitním lakem, odborné firmy zhotovily čáry pro jednotlivé druhy sportu podle současných pravidel a instalovaly loga a samolepy. Na závěr byl ve dvou vrstvách použit kvalitní certifikovaný protiskluzný lak.

O tom, jak celá rekonstrukce dopadla, se můžete přesvědčit nejen z přiložených obrázků, ale ještě lépe při pravidelném sportování například v rámci školního sportovního klubu. Pravidla pro založení sportovních kroužků najdete na starých stránkách a na nástěnkách školy.